Astrofotografie

AstrofotografieEnkele van onze leden zijn ook actief in de astrofotografie. Kijken is tenslotte één ding - het vastleggen is een heel andere tak van sport. Vergeet alles wat u denkt te weten over fotografie. Bij astrofotografie zijn heel andere dingen belangrijk, en ook de nabewerking (die absoluut noodzakelijk is in dit vakgebied) lijkt in weinig meer op fotobewerking zoals menigeen die kent.

Onze telescoop is niet de enige die voor dit doel wordt ingezet. Vanwege de ligging midden in de stad met alle lichtvervuiling tot gevolg, en ook de wat beperktere toegang tot ons observatorium, trekken veel leden er samen of op eigen gelegenheid op uit om dit spel van geduld en absolute precisie te spelen. Dat er per se een telescoop nodig zou zijn voor astrofotografie is echter een misvatting: ook met een gewoon fototoestel of zelfs met een verrekijker en een smartphone kunnen astrofoto's worden gemaakt!

Naast het maken van foto's wisselen de leden ook een hoop opgedane kennis en ervaringen uit, om zo elkaar voort te helpen. De resultaten mogen er dan ook zijn! Hieronder vindt u een bescheiden selectie van (astro-) foto's die door onze leden zijn gemaakt.