Lezing10De lezingen zijn een gelijktijdig alternatief bij onze kijkavonden, voor als de weersomstandigheden het niet toelaten om de koepel te bezoeken. Het woord 'lezing' is hier een vrij ruim begrip, want het kan evengoed het vertoon van een relevante documentaire zijn, een bloemlezing van de activiteiten van onze leden, of een discussie over het één of ander.

Eigen leden en gastsprekers

Onze lezingen betrekken wij grotendeels uit onze eigen gelederen. Elk lid dat eens een keer ergens iets over wil vertellen wordt van harte uitgenodigd om hier een presentatie over te geven. Dit zorgt voor een grote verscheidenheid aan onderwerpen, op allerlei kennisniveau's. Daarnaast onderhouden wij contacten met collega-sterrenwachten, en wisselen daar ook sprekers mee uit.

KNVWS-sprekers

Zes keer per seizoen nodigen wij een professionele spreker uit van het landelijke KNVWS. Ook hierbij proberen wij een zo groot mogelijk scala aan onderwerpen de revue te laten passeren. Hiervoor worden professionele astronomen en meteorologen aangetrokken. Tijdens deze lezingen kan niet van de telescoop gebruik worden gemaakt.

Openingstijden en lokatie

TwentseWelle1De lezingen zijn op dinsdag conform onze agenda, van 19:30u tot circa 22:15u (gelijktijdig met de kijkavonden). Let er alstublieft op dat u op tijd komt zodat u niet middenin een lezing binnenkomt. U kunt binnen komen lopen vanaf 19:15u. Meestal starten de lezingen rond 19:45u. Ergens halverwege de avond is er een pauze met natuurlijk koffie of thee.

Adres

TwentseWelle
Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede

Kosten

Voor leden van KNVWS-Twente zijn de lezingen gratis toegankelijk. Niet-leden betalen een kleine bijdrage:

Lezingen door leden:

  • € 3,00 voor volwassenen
  • € 2,00 voor jongeren tot 18 jaar / 65+

Lezingen door KNVWS-sprekers:

  • € 6,00 voor volwassenen
  • € 4,00 voor jongeren tot 18 jaar / 65+

Wilt u koffie of thee in de pauze? Neem dan s.v.p. € 1,50 mee voor elk kopje dat u nuttigt.