NationaleSterrenkijkdagenElk jaar in februari of maart vinden de Nationale Sterrenkijkdagen plaats. Bij een groot aantal publiekssterrenwachten, KNVWS afdelingen en bij particulieren verspreid over Nederland zal iedereen dan welkom zijn om eens door een telescoop naar objecten aan de hemel te kijken. De blikvangers van de avond zijn:

  • onze eigen maan
  • Jupiter, de reuzenplaneet met 4 van zijn manen
  • het sterrenbeeld Orion met zijn nevels
  • de jonge sterrenhoop de Plejaden of Zevengesternte

Maar niet alleen dat, er is meestal een aanvullend programma met verhalen over sterrenkundige zaken en rondleidingen. Ook als het niet helder zou zijn is het nog steeds de moeite waard eens langs te komen.

Ook bij ons!

Zo ook bij onze sterrenwacht: het zijn 2 dagen in maart die volledig in het teken staan van het beoefenen van of kennismaken met onze hobby. U bent van harte welkom om naar de apparatuur van onze leden te kijken, met onze leden te praten, en er zijn speciale activiteiten voor kinderen. Deze avonden beginnen vroeg in verband met de jongste kijkertjes. U kunt langskomen van 19:00u tot ca. 22:30u. Bij helder weer is er ruim gelegenheid om met meerdere telescopen tegelijkertijd waar te nemen, en in de hal van de TwentseWelle wordt de actuele sterrenhemel vertoond en is een presentatie te volgen.

U kunt de Nationale Sterrenkijkdagen terugvinden in onze agenda.